Σελίδες

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

αντιγραφει το Βυζαντιο στις τακτικες ελεγχου των μαζων.Εφαρμοζει δηλαδη πιστα το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ των Κομνηνων,στρεφοντας τον εναν Ελληνα απεναντι στον αλλον.

http://celinathens.blogspot.com                              ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΗΘΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

To υπαρχον Καθεστως,εχει 2 χαρακτηριστικα γνωρισματα,
το πρωτο ειναι οτι δεν εκτελει απλως εντολες της Διεθνους Τοκογλυφιας,αλλα ειναι και περιφερειακος βραχιονας της,
και το δευτερο ειναι οτι αντιγραφει το Βυζαντιο στις τακτικες ελεγχου των μαζων.Εφαρμοζει δηλαδη πιστα το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ των Κομνηνων,στρεφοντας τον εναν Ελληνα απεναντι στον αλλον.
(Με βασικη διαφορα οτι οι Κομνηνοι το εφηρμοζαν στην εξωτερικη πολιτικη,ενω ετουτοι εδω το χρησιμοποιουν στην εσωτερικη πολιτικη).
Περα απο τους Κομνηνους,προτυπα τους στον αποπροσανατολισμο,ειναι και ο Ιουστινιανος,
τοτε ημασταν Βενετοι και Ενετοι,αρτον και θεαμα ηταν ο Ιπποδρομος,και αλληλοτρωγομασταν εκει,
τωρα ειμαστε γαυροι και βαζελοι,αρτον και θεαμα ειναι το ποδοσφαιρο.

Και εξακολουθουμε να αλληλοτρωγομαστε,αυτη τη φορα στα γηπεδα.
Και η Ιστορια επαναλαμβανεται,ετσι πανε αυτα,επαναλαμβανεται οσο την αγνοουμε,
οσο αρνουμαστε τα διδαγματα της.

Ο μισος τουλαχιστον αντρικος πληθυσμος της χωρας συζηταει για τα γεγονοτα στο γηπεδο του Ολυμπιακου.
Καλα κανουμε και συζηταμε γιατι η αλητεια πρεπει να καταδικαζεται,αρκει βεβαια να κοιταμε και τη καμπουρα μας.
Καλως τα συζηταμε λοιπον,καλως καταδικαζουμε τις εμπρηστικες δηλωσεις του εφοπλιστη-Προεδρου του Ολυμπιακου,ομως αυτο που πρεπει να αναρωτηθουμε εδω ειναι το εξης,
τι ειναι περισσοτερο σκανδαλωδες και εμπρηστικο;
Οι δηλωσεις αυτου του ανθρωπου;
Η μηπως η θεση του,η ιδιοτητα του,η ανισοτητα μεταξυ του λαου και εκεινου;

Το πραγματικα σκανδαλωδες εδω δεν ειναι οι δηλωσεις του.Αλλα το νομικο προστατευτικο πλεγμα διαταξεων που διαχωριζει τους εφοπλιστες,
απο εμας.
Αρθρο 1,παραγραφο; 1 του νομου 791/1978:Ολα τα ζητηματα που για τα υπολοιπα νομικα προσωπα ρυθμιζονται απο το δικαιο της πραγματικης εδρας,ειδικως για τις ναυτιλιακες εταιρειες ρυθμιζονται απο το δικαιο της καταστατικης τους εδρας.
Δηλαδη,οι εφοπλιστες δηλωνουν οπου γουσταρουν την εδρα τους στο καταστατικο,για να αποφυγουν την υψηλη φορολογια,κ αυτο το προνομικακο Καθεστως ισχυει μονο για αυτους.
Αποφευγοντας ετσι,μολονοτι ειναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ απο ολους,να προσφερουν στη χωρα τους αυτα που οφειλουν να προσφερουν.

Μιλαμε για μια καθαρα αντισυνταγματικη διαταξη απο τη στιγμη που οι Ελληνες πολιτες οφειλουν να προσφερουν στα δημοσια βαρη,ΔΙΧΩΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ,αναλογως του οικονομικου του μεγεθους.
Με λιγα λογια,αναλογικα αυτος που ιδρυει μια απλη μονοπροσωπη ΕΠΕ,γδερνεται απο το κρατος,
ενω ο μαγκας που κληρονομησε τα καραβια του πατερα του,γδερνει αυτος το κρατος.

Και αυτο δεν εξαρταται απο την Ελληνικη Νομοθεσια.Το ιδιο το Ευρωπαικο-Κοινοτικο Δικαιο ειναι αυτο που θεσμοποιει την Ανισοτητα.Αλλωστε ολες αυτες οι off-shore,
με τις οποιες οι οικονομικα ισχυροι φοροδιαφευγουν(κατα τη Βουλγαρακειο ρηση ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ),
ειναι νομιμοτατες,επιβεβαιωνοντας σε ενα παραλληλο συμπαν με ηθικα ανεστραμμενο κωδικα την αληθεια του Βουλγαρακη.

Το παραλληλο συμπαν με τον ανεστραμμενο ηθικο κωδικα ειναι το δικο μας:Τιποτα δεν ειναι αυτο που νομιζαμε,τιποτα δε προσφερεται για δικαιολογηση και εκλογικευση,πραγματα που μαθαινουμε απο πολυ μικρη ηλικια οτι πρεπει να ισχυουν,ουσιαστικα δεν ειναι τιποτα αλλο παρα παραμυθια που μας λενε για να εξασφαλισουν τη συναινεση μας μπροστα στη Κτηνωδια.
Το πραγματικα σκανδαλωδες εδω λοιπον δεν ειναι οι δηλωσεις των Εφοπλιστων,
που αποπροσανατολιζουν εμας τα κοροιδα στρεφοντας τον ενα εναντιον του αλλου,
αλλα η ιδια η υποσταση τους,και η θεσμοποιημενη ανισοτητα,η εκμεταλλευση,
οχι ο πυροδοτουμενος και υποκινουμενος αλληλοσπαραγμος,
αλλα η κατασπαραξη των πολλων προς οφελος των υπερκερδων των ολιγων.


Και ενω τρωγομαστε για τη Σαββατιατικη ζουγκλα του γηπεδου Γ.Καραισκακης,
λησμονουμε τη πραγματικα βομβα των ημερων.
Οπως υπενθυμιζει εδω ο SQUARELOGIC,
σημερα αποδειχτηκε με τον πλεον κατηγορηματικο τροπο ενα τουλαχιστον απο τα πολλα ψεμματα του Παπανδρεου:η εισοδος μας στον "μηχανισμο στηριξης" του ΔΝΤ,ηταν προαποφασισμενη απο τοτε που ανελαβε Πρωθυπουργος ο ΓΑΠ.
Ενω λοιπον απεκλειε κατηγορηματικα τη προσφυγη στο ΔΝΤ,ενω το διατυμπανιζε προς τον Ελληνικο λαο οτι δε προκειται να συμβει,
Ο ΓΑΠ συναντιοταν με τον Στρως Καν,θετοντας του τη προσφυγη στο ΔΝΤ!
Ψεμματα καραμπινατα εχουν ειπωθει πολλα,απλα ειναι λιγα εκεινα που αποκαλυπτονται ως ψεμματα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα.
Μιλαμε εδω για απολυτο εξευτελισμο του Πρωθυπουργου.Οποιαδηποτε εντιμη διακυβερνηση,επρεπε να ειχε ηδη υποβαλλει παραιτηση,απο τη στιγμη που συλλαμβανεται τοσο ξεδιαντροπα ψευδομενη.
Επιβεβαιωνει ολους αυτους που φωναζουν οτι το παιχνιδι ειναι στημενο και απο πριν ξεπουλημενο.
Δε μπηκαμε στο ΔΝΤ επειδη ημασταν χαλια στα οικονομικα μας,
η προσφυγη ηταν μια πραξη απο τις πολλες,που αποσκοπουν στο να οδηγησουν σε μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,GLOBAL FINANCIAL GOVERNMENT,το εχει δηλωσει και ο ιδιος ο ΓΑΠ.
Αμεσος ελεγχος των κρατων απο τις οικονομικες ελιτ,απο τις πολυεθνικες και τους διεθνεις-εγχωριους τοκογλυφους.
Η εξαπλωση του οικονομικου φασισμου,μετακινησεις εργατικου δυναμικου ωσαν νομαδες-Βεδουινοι,
ξεριζωμα απο την εστια τους,ξεριζωμα απο τα ηθη και τα εθιμα,απο ο,τιδηποτε θυμιζει πατριδα,
"ευελικτο" εργατικο δυναμικο που θα λεει και ευχαριστω δουλευοντας ολη μερα για φραγκοδιφραγκα.
το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ,στη Δυση

παραθετω ενα αποσπασμα απο την ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ των Ηardt-Negri
"Kαποιες σημαντικες μακροοικονομικες συνεπειες προκυπτουν απο τη νεα κινητικοτητα που εφαρμοστηκε στο παγκοσμιο πειθαρχικο παραδειγμα του κεφαλαιου.Η κινητικοτητα των πληθυσμων καθιστα διαρκως δυσκολοτερη την ανεξαρτητη διαχειριση των εθνικων αγορων(ιδιως των εθνικων αγορων εργασιας).Το καταλληλο πεδιο για την εφαρμογη του κεφαλαιοκρατικου βελεγχου δεν περιχαρασσεται πλεον απο εθνικα συνορα η απο τα παραδοσιακα διεθνη στεγανα.Οι εργατες που εγκαταλειπουν τον Τριτο Κοσμο και αναζητουν εργασια η πλουτισμο στον Πρωτο συμβαλλουν στην υπονομευση των οριων που χωριζουν τους δυο αυτους κοσμους.Στην πραγματικοτητα ο Τριτος Κοσμος δεν εξαφανιζεται κατα τη διαρκεια ενοποιησης της παγκοσμιας αγορας,αλλα εισβαλλει στον Πρωτο,εγκαθισταται στην καρδια του ως γκετο,παραγκουπολη,favela,αεναως παραγομενος και αναπαραγομενος.Ο Πρωτος κοσμος,με τη σειρα του,μεταφερεται στον Τριτο υπο μορφη χρηματιστηριων και τραπεζων,υπερεθνικων εταιρειων και ψυχρων ουρανοξυστων χρηματος και προσταγματος.Η οικονομικη γεωγραφια και η πολιτικη γεωγραφια αποσταθεροποιουνται,με αποτελεσμα τα συνορα μεταξυ των διαφορων ζωνων να καθιστανται ρευστα και μεταβλητα.Κατα συνεπεια,η παγκοσμια αγορα τεινει να ειναι το μοναδικο συνεκτικο πεδιο για την αποτελεσματικη εφαρμογη της κεφαλαιοκρατικης διαχειρισης και του κεφαλαιοκρατικου προσταγματος."


Τα παραπανω φαινονται ασυνδετα αλλα δεν ειναι και τοσο.
Οι οικονομικες ελιτ θελουν να δημιουργησουν παντου στη Δυση(με αρχη-πειραματοζωο την Ελλαδα)
φαβελες,γκετο και παραγκουπολεις.Για τον σκοπο αυτο,θα αποπροσανατολιζουν ασυστολα τον λαο,δημιουργωντας διαχωρισμους,κοινωνικους εμφυλιους,αορατους εχθρους.
Τοσο απλα ειναι τα πραγματα.Αλλωστε ο εφοπλιστης που προσπαθησε να χωρισει τους Ελληνες σε Βενετους και Ενετους,ειναι βαθια χωμενος στο Καθεστως,ως φιλος της Ντορας και μετοχος κατα το 25% του καναλιου ΣΚΑΙ,ο οποιος ειναι εκτελεστικος βραχιονας με τη σειρα του κ αυτος,οπως ο ΓΑΠ,των οικονομικων ελιτ.
Εφοπλιστες,καναλαρχες,πλουτοκρατες και πολιτικοι,
ενα αιμοβορο συμπλεγμα του Λαοκοοντα,στο οποιο δε μπορεις πια να ξεχωρισεις ποιος ειναι ποιος και τι ειναι τι.
Με τη μονη διαφορα απο το Συμπλεγμα του Λαοκοοντα να ειναι οτι,αντι να τρωγονται μεταξυ τους,συμπλεκονται για να φανε ολους τους υπολοιπους.
Ποια μπορει λοιπον να ειναι η απαντηση του λαου σε ολα αυτα;Πως μπορει να δειξει την ενεργο διαφωνια του σε ολο αυτο το σκηνικο;

1 σχόλιο:

  1. Βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέροντα και τα 3 ιστολόγια γι αυτό και έγινα αναγνώστρια.
    Καλή σας μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή