Σελίδες

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Οι δυσκοίλιοι.

.

Της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Έκαναν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους ξένους και νικήσανε, μας λένε. Η χώρα θα σωθεί από το φαλιμέντο και πρέπει να σφίξουμε το ζωνάρι άλλα 5 χρόνια, λόγω επιμήκυνσης. Εκεί που τελειώνει το τούνελ, όσοι ζήσουμε θα δούμε μία άσπρη μέρα. Η Ευρώπη περνάει φοβερή οικονομικό-πιστωτική κρίση και εμείς ανήκουμε στην Ευρώπη! Το Δ.Ν.Τ. μας ετοιμάζει εξοντωτικές εργασιακές αλλαγές δίνοντας όλα τα κλειδιά στους έχοντες. Τα λεφτά που υπήρχαν, στο μυαλό του πρωθυπουργού μας, εξαφανίστηκαν επειδή υπολόγιζε τα χρωστούμενα και τα αγύριστα των διάφορων επιχειρήσεων και φυσικά και των κρατικών οφειλών. Ποιοί είναι οι βολεμένοι που θα πληρώσουν κύριε Παπανδρέου; Τώρα, στο πάρα πέντε θα περάσουνε, με την διαδικασία του επείγοντος, ένα πολυνομοσχέδιο όπου εξαφανίζονται δικαιώματα δεκαετιών μπας και ταιριάξουμε στα πρότυπα της τρόικας.
Πολυνομοσχέδιο που περιέχει διατάξεις από την αύξηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ) μέχρι τη διάλυση των δημόσιων επιχειρήσεων και τη δυνατότητα μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Ακούμε ψέματα από κυβερνητικά χείλη από το πρωί μέχρι το βράδυ. Βλέπουμε τις ίδιες σφιχτές φάτσες στα κανάλια μας. Τρέχουν από ένα γραφείο στο άλλο και από ένα κανάλι στο άλλο μπας και φάμε το παραμύθι: ότι παλεύουν για μας. Χαμόγελα παγωμένα και ξύλινη γλώσσα. Δήθεν κατανοούν ότι έγιναν λάθη (από άλλους φυσικά αυτοί δεν ήταν εδώ και δεν ξέρουν για το φόνο) και προσπαθούν να βγάλουν την χώρα από την αδιέξοδο .Υποδεικνύουν ευαισθησία απέναντι στο λαό αλλά τον γονατίζουν με την υπερτιμημένη καθημερινότητα. Επειδή κλέψανε και είπαν αναλήθειες μας αναγκάζουν να κάνουμε το σκ.. μας παξιμάδι !

Οι κακές διατροφικές συνήθειες, η καθιστική ζωή, η πολύωρη εργασία, το στρες αλλά και η αλλαγή περιβάλλοντος έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό και συχνά οδηγούν στην εμφάνιση της δυσκοιλιότητας. Τους δυσκοίλιους που μας κυβερνούνε τόσα χρόνια ποιος τους ελέγχει; Ποιος γιατρός τους κουράρει; Ποίος θα τους συστήσει υγιεινή ζωή με κυρίως αλλαγή δίαιτας και περιβάλλοντος; Ισχυρίζονται ότι ο λαός συμφωνεί! Αν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα για τι ξεσηκώθηκε όλη η χώρα; Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο! Αντί για το πνεύμα των Χριστουγέννων, την αγάπη και την στοργή των συνανθρώπων σας θα ζήσουμε
ένα θερμό χειμώνα με συνεχείς απεργίες .Όλα τα συνδικάτα, με αφορμή το εργασιακό, αλλά κυρίως τις περικοπές στις ΔΕΚΟ, το κλείσιμο δημόσιων επιχειρήσεων, τις «αναδιαρθρώσεις» στις συγκοινωνίες και την επέκταση των μέτρων και στις ιδιωτικές τράπεζες θα ενωθούνε για να βγούνε στους δρόμους! Αλίμονο σας κύριοι δυσκοίλιοι! μην υποτιμάτε την συσσωρευμένη αγανάκτηση τόσων διαφορετικών επαγγελματικών κλάδων. Σαν πληρωμένοι συνδικαλιστές, που είσαστε, να μη μας πλησιάσετε στις διαδηλώσεις σαν δήθεν συναγωνιστές!

Προσοχή κύριοι δυσκοίλιοι H χρόνια κατάσταση έχει σαν αποτέλεσμα (απώτερη επιπλοκή) την εμφάνιση των αιμορροΐδων. Ζοχάδες λαϊκιστή! Θα γίνεται νευρικοί, ράθυμοι και κακότροποι. Θα απορρίψετε, λόγω πόνου στο συγκεκριμένο σημείο, την καθιστική εργασία και θα αποφεύγεται τις καρέκλες που λατρεύατε τόσα χρόνια. Ίσως βγείτε στους δρόμους για να αντικρίσετε από κοντά τα χάλια στα οποία μας φέρατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου