Σελίδες

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Τα φυτοφάρμακα δεν τους ενοχλούν!



Γράφει ο Ιάσων Α.
Πήγα να πάρω λίγο κρασί από μια κάβα στην γειτονιά μου . Η ιδιοκτήτρια καθόταν απ' έξω και κάπνιζε το τσιγαράκι της . Στην κουβέντα που κάναμε μου είπε αν κάπνιζε μες το μαγαζί και της κάνανε έλεγχο θα πλήρωνε πρόστιμο που είναι αρκετά τσουχτερό. Παρ' όλο που εγώ είμαι άκαπνος από τα γεννοφάσκια μου δεν θα με πείραζε για δυό λεπτά που θα έμπαινα στο μαγαζί και θα έπαιρνα ένα μπουκάλι κρασί ο καπνός του τσιγάρου της κυρίας. Άλλο να κάθεσαι μια δυό ώρες σε ένα καφενείο ή άλλον δημόσιο χώρο και να υπήρχε ένα σύννεφο καπνού και άλλο να μπαίνεις για ένα δυό λεπτά σε ένα μαγαζί και να φεύγεις.

Εκείνο που μου προκαλεί την απορία είναι γιατί δεν απαγόρευσαν τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα που έχουν γεμίσει καρκίνο τον κόσμο και απαγόρευσαν το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους! Τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα έχουν μολύνει όλους τους υδροφόρους ορίζοντες  στην Ελλάδα. Ένα από τα πολλά πλούσια πλεονεκτήματα της πατρίδας μας ήταν ότι είχαμε πόσιμο νερό. Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει χώρα που να έχει την ποιότητα του νερού της Ελλάδας. Τώρα το κατέστρεψαν και αυτό και αναγκάζουν τον κόσμο να αγοράζει νερό αμφιβόλου προελεύσεως και ποιότητος και μάλιστα πανάκριβο.

Τα φυτοφάρμακα της Μονσάντο δεν τους ενοχλούν ή μήπως θα ενοχληθεί η Μονσάντο και οι λοιπές εταιρείες και δεν μπορούν να επιβάλουν απαγορεύσεις εκεί; Με δυό μπουκάλια νερό θα πληρώναμε ένα κυβικό στην ύδρευση και θα πίναμε νερό από την βρύση χωρίς πρόβλημα όπως παλιά. Τα μεταλλαγμένα και τα υβρίδια που σου αλλάζουν τον γενετικό κώδικα  δεν τους πειράζει και τους πειράζει ο καπνός; και αφού είναι έτσι γιατί δεν απαγορεύουν την καλλιέργεια του;
Δεν πάνε στον διάολο όλοι τους.
Ιάσων Α

Σημ. Ανατολής: Ο αναγνώστης έχει απόλυτο δίκιο που είναι εξοργισμένος και κάνει αυτήν τη σύνδεση: κάπνισμα- φυτοφάρμακα. Είναι πλέον ζήτημα κοινής λογικής. Επιτρέπεται να τρώμε τα καρότα και τις πατάτες της Βοιωτίας με το εξασθενές χρώμιο που έχει γεμίσει ο Ασωπός και όλες οι καλλιέργειες της περιοχής, επιτρέπεται άφοβα να τρώμε τον καρκίνο, αλλά δεν επιτρέπεται να καπνίζουμε στο μαγαζί μας ή στο μαγαζί που θα πάμε.
Μπορούμε άφοβα να καταναλώνουμε τα μεταλλαγμένα σκουπιδοτρόφιμα της Μονσάντο κι ας μας κάνουν στείρους εμάς και τα παιδιά μας*, αλλά δεν επιτρέπεται να καπνίζουμε μην τυχόν και εισπνεύσει ο διπλανός μας για μισή ώρα τον καπνό μας κι αρρωστήσει.
Αμερικανιές.  Στην πραγματικότητα η αντικαπνισματική εκστρατεία αποτελεί το μεγαλύτερο εγχείρημα ελέγχου συνειδήσεων στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ο πειθαρχημένος άνθρωπος που δεν καπνίζει, δεν πίνει, γυμνάζεται τακτικά, διατρέφεται υγιεινά, έχει προσεκτική ερωτική συμπεριφορά και ακολουθεί πιστά τις εντολές της λεγόμενης «προληπτικής ιατρικής», αποτελεί σήμερα το πρότυπο του επιθυμητού πολίτη-καταναλωτή. Μεταξύ των άλλων και γιατί δεν διαθέτει χρόνο να ασχοληθεί με τίποτα άλλο, εκτός από τον μέχρι θανάτου υγιή εαυτό του…(Μιχάλης Πιτσιλίδης διευθυντής του περιοδικού «popular Medicine»)
Χέστηκαν για την υγεία μας. Στόχος τους είναι το «διαίρει και βασίλευε» της κοινωνίας και της οικογένειας. Έτσι όπως το πάνε, σε λίγο θα ανέβουν και στο κρεβάτι μας να παίρνουν μάτι αν καπνίζουμε μετά το σεξ…

* Όπως απέδειξαν φέτος Ρώσοι επιστήμονες της Εθνικής Ένωσης Γονιδιακής Ασφαλείας και του Ινστιτούτου προβλημάτων Οικολογίας και εξέλιξης, οι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί είναι επιβλαβείς για τα θηλαστικά.
Μετά από έρευνες σε πειραματόζωα οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα ζώα που τρώνε τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα επί διετία, χάνουν την ικανότητά τους για αναπαραγωγή. Τα αποτελέσματα των Ρώσων επιστημόνων συμπίπτουν με εκείνα των συναδέλφων τους από τη Γαλλία και την Αυστρία.
Εφημ. Voice of Russia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου