Σελίδες

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πώς βλέπει ο ΓΑΠ τον ΓΑΠ, του Θανάση Καρτερού απο TVXS.gr

Έχει ενδιαφέρον, πολιτικό και ψυχολογικό, ο τρόπος που ο Γιώργος Παπανδρέου κατανοεί τον εαυτό του και όσα συμβαίνουν γύρω του. Γιατί, σε ένα σύστημα στο οποίο πάρα πολλά εξαρτώνται από τον πρωθυπουργό, ο τρόπος που αυτός σκέφτεται και συλλαμβάνει την πραγματικότητα επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα. Τι προκύπτει λοιπόν από την αυτοπροσωπογραφία που μας παρουσίασε στη ΔΕΘ;

Του Θανάση Καρτερού στην Αυγή της 14/9/2010

Πρώτον, ο ΓΑΠ αντιλαμβάνεται τον ΓΑΠ ως ανυποχώρητο μαχητή. Μ’ έχετε δει να φυγομαχώ ποτέ; αναρωτήθηκε, για να προσθέσει ότι δεν θα δειλιάσω να αντιμετωπίσω τα δύσκολα, εκεί έχω ταχθεί κι εκεί θα μείνω.
Δεύτερον, ο ΓΑΠ αντιλαμβάνεται τον ΓΑΠ ως ιστορικά μοναδικό μεταρρυθμιστή, σχεδόν επαναστάτη. Τα ψέματα τελείωσαν, το μεγάλο έργο για την αναμόρφωση της Ελλάδας έχει ξεκινήσει, η επανάσταση του αυτονόητου έχει αρχίσει, καταφέραμε το ακατόρθωτο!
Τρίτον, ο ΓΑΠ αντιλαμβάνεται τον ΓΑΠ ως έξοχο πατριώτη, που δίνει μια μεγάλη μάχη για την Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με όλες τις κακές πρακτικές και αντιλήψεις για να πάει η χώρα μπροστά.... για το πατριωτικό συμφέρον.
Τέταρτον, ο ΓΑΠ αντιλαμβάνεται τον ΓΑΠ ως κοινωνικά και πολιτικά ευαίσθητο. Αυτό (η ενίσχυση στους μικροσυνταξιούχους ανάλογα με την πορεία των εσόδων…) είναι το δείγμα της κοινωνικής μας πολιτικής και ευαισθησίας παρά τις πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Αν αυτή είναι η εικόνα του ΓΑΠ
για τον εαυτό του και τη χώρα, ποια η διαφορά του με την Αντουανέτα; Μα ότι η μακαρίτισσα απορούσε γιατί δεν δίνουν παντεσπάνι σε όσους δεν είχαν ψωμί, ενώ ο ΓΑΠ διαβεβαιώνει ότι μας το έχει ήδη δώσει κι ότι το απολαμβάνουμε κιόλας. Τόσο αυτονόητο μάλιστα θεωρεί το παντεσπάνι του, ώστε να ανακηρύξει ανόητη κάθε ιδέα δημοψηφίσματος -αυτά που κάνουμε θα ψήφιζε ο λαός, είναι η ετυμηγορία του.
Στην αυτοπροσωπογραφία αυτή όλα αποκτούν περιεχόμενο και λάμψη ΓΑΠ. Η τρόικα είναι επίτευγμα, το Μνημόνιο Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, τα απάνθρωπα μέτρα γενναίες μεταρρυθμίσεις, η ελάφρυνση της φορολογίας επιχειρήσεων επανάσταση και η διά της περαίωσης ευλογία της φοροδιαφυγής ακραία πρωτοτυπία. Όσα ο ίδιος έλεγε πριν από λίγους μήνες για τον ρόλο του ΔΝΤ, για άδικα και σκληρά μέτρα, για μειωμένη εθνική κυριαρχία πνίγηκαν στην αυτοϊκανοποίηση. Τώρα ισχύει το Ισχύς Μου η Αγάπη για τον Εαυτό Μου…

Μαμά, φοβάμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου